Δευτέρα, 13 Μάιος 2013 12:23

Φωτο : Αυτός είναι ο παιδεραστής της ΚέρκυραςΑσελγούσε σ' έναν 17χρονοΑκόμη ένα κρούσμα παιδεραστίας από προπονητή συγκλονίζει το πανελλήνιο. Αυτή τη φορά συνελήφθη επ’ αυτοφόρω στο σπίτι του ο 49χρονος προπονητής κρίκετ, Γιώργος Προσωπάρης. Όπως δημοσιεύει το Έθνος, οι έρευνες των αστυνομικών στο σπίτι του 49χρονου έφεραν στο φως πως ο Γιώργος Προσωπάρης βιντεοσκοπούσε τις συνευρέσεις του με το 17χρονο αγόρι, αφού είχε ενσωματωμένη κρυφή κάμερα σε ξυπνητήρι.

 Στο σπίτι του βρέθηκαν,χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, βοηθήματα για ερωτικές πράξεις, τρεις φορητοί και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα αεροβόλο τουφέκι τύπου flobert και σκληροί δίσκοι, usb sticks και άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

 

 

 Ο 49χρονος είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα αλλά στη συνέχεια έφυγε για το εξωτερικό, αρχικά στην Αυστραλία και μετά στη Μεγάλη Βρετανία.

 Στο παρελθόν είχε παίξει κρίκετ και κατά την παραμονή του στην Αγγλία είχε πάρει δυο πτυχία προπονητή. Με αυτά τα προσόντα, προτάθηκε για να προπονεί στο κρίκετ, εθελοντικά παιδιά ηλικίας από 10 ετών.

 

 

 Το ”σκοτεινό” παρελθόν του

 Το 2000 είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στο Λος Άντζελες για παρενόχληση 13χρονου μέσω ιντερνετ. Γνώρισε το αγόρι μέσω ιστοσελίδας με το όνομα gaydads4sons.

 Η υπόθεση τότε είχε απασχολήσει τα διεθνή μέσα. Ο 35χρονος (τότε) Γ.Π. αναφερόταν ως Αυστραλός που ζούσε στην Αγγλία. Δήλωσε μετανιωμένος στο δικαστήριο και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και με την υποχρέωση να είναι υπό επιτήρηση για τρία χρόνια ως δράστης σεξουαλικής επίθεσης.

 Επίσης, του απαγορεύτηκε να σερφάρει στο ιντερνετ, να έρχεται σε επαφή με άτομα κάτω των 18 ετών και να περιφέρεται άσκοπα σε περιοχές όπου συχνάζουν παιδιά.

 ”Δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην Κέρκυρα”

 Όταν αποκαλύφθηκε η ασέλγεια στον 17χρονο από την Κέρκυρα, όσοι τον γνώριζαν έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Τίποτα στη συμπεριφορά του δεν τον είχε προδώσει. ”Κανείς, ούτε γονιός, ούτε αθλητής, ούτε και προπονητής δε μας έχει καταγγείλει τίποτα σε σχέση με επιλήψιμη συμπεριφορά του συγκεκριμένου”, δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ.

 ”Ποτέ δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Πραγματικά, για όλους μας ήταν ένα ισχυρό σοκ”, είπε ο Ιωσήφ Νικήτας.

 

 

 alt

 

 

koolnews

 

 
Δημοφιλή άρθρα

No articles to show