Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013 00:19

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντων Χρυσαυγιτών με όπλαΗ ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει στοιχεία για τη δράση των Χρυσαυγιτών που συνελήφθησαν στο ΧαϊδάριTις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας δύο συλληφθέντων για κατοχή όπλων στις 5 Φεβρουαρίου στο Χαϊδάρι με σκοπό να βρεθούν περαιτέρω πληροφορίες για τη δράση τους, καθώς ενδέχεται να έχουν εμπλακεί σε κακουργηματικού τύπου ενέργειες, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. .


Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο βράδυ της 5ης Φεβρουραρίου κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου που έκαναν οι Αστυνομικοί στο αυτοκίνητό τους που κυκλοφορούσε χωρίς να φέρει πινακίδες.


Δημοσιεύματα που ακολούθησαν της σύλληψής τους ανέφεραν πως πρόκειται για γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο.

 

Πρόκειται για τους:


Α) Δράκο Παναγιώτη του Θεόδωρου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το1986 στην Κόρινθο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι ZASTAVA με 4 φυσίγγια, ένα ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένας ένας  σουγιά.

Drakos 1

Drakos 2

Β) Χαϊδά Γρηγόριο-Λουκά του Παναγιώτη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1994 στην Κόρινθο και στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένας πτυσσόμενος σουγιάς, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ζευγάρι γάντια και μία κουκούλα τύπου full face

Xaidas 1Xaidas 2

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στο δελτίο τύπου η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω ατόμων πραγματοποιείται επειδή ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.


Για το λόγο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5819224 του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.πηγή:iefimerida