Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2013 19:25

Τα πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες για το 2014Ποιοι έσπασαν τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα ρεκόρ και κατάφεραν να αποκτήσουν μια θέση στο Βιλίο των ρεκόρ ΓκίνεςΜια κατσίκα που κάνει σκέιτμπορντ, ο μεγαλύτερος οπαδός της ταινίας Πόλεμος των Άστρων καθώς και ένας υπέρμαχος της καθαριότητας συγκαταλέγονται φέτος σε εκείνους που έσπασαν τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα ρεκόρ και κατάφεραν να αποκτήσουν μια θέση στο Βιλίο των ρεκόρ Γκίνες.Το «κορίτσι» λάστιχο ή αλλιώς Λέιλα Φράνκο κατάφερε να περπατήσει μια απόσταση 20 μέτρων κάνοντας τη γνωστή «γέφυρα».

alt

Μετά τον Μπόλτ η  Τζούλια Πλέτσερ. Η Γερμανίδα «δρομέας» δεν έχει κανένα πρόβλημα να τρέχει φορώντας τακούνια αφού είναι η πιο γρήγορη γυναίκα που έχει τρέξει με τακούνια τα 100 μέτρα.

alt

Η γάτα «συνταγματάρχης Μιάου» κατέχει επάξια μια θέση στο βιβλίο του Γκίνες, καθώς έχει την πιο μακριά γούνα στον κόσμο.

alt

Ο συμπαθέστατος Οζι κατέχει το ρεκόρ για την ταχύτερη διέλευση σε τεντωμένο σχοινί, που έγινε από σκυλί. 

alt

Είναι το μικρότερο σκυλί του κόσμου, με ύψος 10 εκατοστών. Το μικροσκοπικό σκυλάκι ανήκει στη ράτσα Τσιουάουα

alt


Η «Χάπι» έθεσε ένα νέο ρεκόρ που οι λάτρεις του σκέιτ-μπόρντ είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν. Η Χάπι είναι η πρώτη κατσίκα που διανύει την μεγαλύτερη απόσταση με σκέιτ-μπόρντ.  

alt

Ο Ιταλός Φάμπιο Ρεγκιάνι έσπασε όλα τα ρεκόρ κατασκευάζοντας την πιο ψηλή μοτοσυκλέτα του κόσμου.

alt

Το μεγαλύτερο ποδήλατο του κόσμου

alt

Με ύψος 65 εκατοστά ο KneeHi είναι το πιο κοντό γαϊδούρι του κόσμου.

alt
 
Μανία με την καθαριότητα θα πρέπει να είχε ο εικονιζόμενος Τζείμς Μπράουν καθώς κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή ηλεκτρικών σκουπών του κόσμου.  Ο Βρετανός έχει 322 ηλεκτρικές σκούπες και μάλιστα η συλλογή του είναι τόσο μεγάλη που δημιουργήθηκε μουσείο μόνο και μόνο για τις ηλεκτρικές του σκούπες

alt
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και ο καλύτερος ντράμερ του κόσμου θα δυσκολευόταν. Το συγκεκριμένο όργανο δημιουργήθηκε από την αυστριακή ομάδα «Drumartic of Lienz», Austria

alt

Το μικρότερο αυτοκίνητο του κόσμου έχει ύψος 63,5 εκατοστά, πλάτος 65,4 εκατοστά. και μήκος ένα μέτρο και 26 εκατοστά. Δημιουργός του είναι ο Οστιν Κουλσον από το Τέξας, και το κατασκεύασε από μια κούνια για μωρά και ένα μηχανάκι τύπου «γουρούνα»

alt

Δεν πρόκειται για κάποιο φώτο-μοντάζ  ή κάποια σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αλλά για ένα «δημιούργημα» πέρα για πέρα αληθινό. Το μεγαλύτερο ρομπότ του κόσμου το οποίο μπορεί και περπατάει έχει ύψος 9 μέτρα και κατασκευάστηκε από τον Γερμανό Χανς Ζόλνερ.

alt

Η ταινία «Πόλεμος των Άστρων» βρήκε τον μεγαλύτερο υποστηρικτή της. Ο Στιβ Σανσουίτ κατέχει τη μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων της ταινίας Πόλεμος των Άστρων κάνοντας ακόμα και τον Τζόρτζ Λούκας να...ζηλεύει  

alt

 

 

πηγή:protothema