Κυριακή, 19 Μάιος 2013 15:35

Ο πρώτος gay γάμος στη Γαλλία είναι γεγονός - ΒΙΝΤΕΟΟι αντιδράσεις δε λείπουν O νόμος για τους γάμους των ομοφυλοφίλων με την υπογραφή του Φρανσουά Ολάντ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της γαλλικής κυβέρνησης.   Η ανακοίνωση του πρώτου γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου είναι πλέον γεγονός.  

Ο Βινσέντ και ο Μπρουνό είναι το πρώτο ζευγάρι που έσπευσε στο δημαρχείο του Μονπελιέ για να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.   Το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί στις 29 Μαΐου.   Η δήμαρχος της πόλης θα έχει την ευθύνη της τελετής.  

«Ο Βινσέντ και ο Μπρουνό προετοιμάζονται για την μεγάλη ημέρα και εμείς κάνουμε το ίδιο, εδώ στο δημαρχείο του Μονπελιέ. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια πρόοδος για την κοινωνία. Πιστεύω όταν η κοινωνία προχωρά κατά αυτόν τον τρόπο, παρέχοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, είναι μια άκρως θετική εξέλιξη», δήλωσε η Ελέν Μαντρού, δήμαρχος του Μονπελιέ.  

Οι δύο άνδρες περίμεναν, όπως λένε, για αρκετό καιρό αυτή τη στιγμή.   «Η αγάπη του ενός για τον άλλον είναι ο πιο όμορφος συμβολισμός. Θα μπορούμε να φροντίζουμε τα παιδιά μας και θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι γάμοι στο προσεχές μέλλον. Αυτός είναι και ο πιο όμορφος συμβολισμός για την Γαλλία που από σήμερα είναι μια χώρα πιο δίκαιη», ανέφερε ο Βινσέντ.  

Στην αντίπερα όχθη, εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Παρίσι κατά της απόφασης του Συνταγματικού Συμβουλίου, η οποία άνοιξε το δρόμο για την νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων.  

Ακολούθησε ένταση, με τους συγκεντρωμένους να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

 
 
 Πηγή: lifo