Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2011 09:48

Φθηνα θεατρικα εισητηρια για τη φετινη χρονιαΗ κρίση χτυπά και τους θεατρικούς χώρους !Με προσφορές και μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, με λιτά σκηνικά και ολιγοπρόσωπες παραγωγές, ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τα θέατρα την κρίση.

Το τοπίο θα αλλάξει φέτος, θεωρούν άνθρωποι του θεάτρου. Ο θεατής ενδέχεται να μειώσει τις παραστάσεις που θα δει και έτσι ο ανταγωνισμός θα ανέβει. Εξ ου και επιλέγουν έργα που πιστεύουν πως «μιλάνε» στο κοινό, κυρίως από το ελληνικό ρεπερτόριο, ή που του κλείνουν το... μάτι σε σχέση με τα καθημερινά προβλήματα.

Το κυριότερο είναι ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν επιστρατεύσει κάθε είδους προσφορά, ακόμη και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους (με απλή επίδειξη της κάρτας τους - όπως στα «Μαθήματα νεοελληνικής ιστορίας» της Πένυς Φυλακτάκη στο θέατρο «Εξω από τα Τείχη») και για πολυτέκνους - έως 50% - αλλά και για θεατές άνω των 65 ετών.

Η τιμή ενός κανονικού εισιτηρίου κατεβαίνει φέτος στα περισσότερα θέατρα στα 15 ευρώ - έναντι 20 και 25 παλαιότερα - και του φοιτητικού στα 10. Οι περισσότεροι καθιερώνουν και το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη, με μειωμένο εισιτήριο (έως 10 ευρώ).

Η νέα σεζόν δεν σηκώνει υπερβολές, η κρατική επιχορήγηση και οι ιδιωτικές χορηγίες βρίσκονται στο ναδίρ και οι θεατρώνες αναγκάζονται να περιορίσουν το κόστος παραγωγής.

ΠΗΓΗ: zougla.gr