Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 21:26

Μας παρακολουθούν ακόμη και όταν παίζουμε Angry Birds ! ! !Στη " φόρα " τα προσωπικά μας δεδομένα !Οι νέες αποκαλύψεις του Edward Snowden σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων των ηλεκτρονικών μας επικοινωνιών έρχονται να προστεθούν στις πολλές ανησυχίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

 

Τα αρχεία που διέρρευσαν υποδεικνύουν ότι η NSA και η GCHQ (κυβερνητική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου) παρακολουθούν τους πολίτες μέσω των δεδομένων, τα οποία υποκλέπτουν από τις εφαρμογές.

 

 

Γνωστά apps και games, όπως η δημοφιλής σειρά Angry Birds, λειτουργούν ως δούρειοι ίπποι και εν αγνοία των χρηστών συλλέγουν και αποστέλλουν προσωπικές πληροφορίες.

 

 

Μεταξύ αυτών η εθνικότητα, η ηλικία, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά και πολλά ακόμη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα –όπως η ακριβής γεωγραφική θέση που προσδιορίζεται από το στίγμα του GPS.

 

 

Η NSA υποκλέπτει τα δεδομένα που η εκάστοτε εφαρμογή ανεβάζει για διαφημιστικούς λόγους και οι εμπλεκόμενες εταιρείες (όπως η Rovio) φυσικά δηλώνουν άγνοια.

 

 

Mάλιστα σε ένα έγγραφο του 2010 αναφέρεται ότι τα Android κινητά στέλνουν πληροφορίες γεωγραφικής θέσης χωρίς καμία απολύτως προστασία ή κρυπτογράφηση, με αποτέλεσμα η NSA να έχει έναν τεράστιο όγκο δεδομένων ανυποψίαστων πολιτών.

 

 

Σε ένα άλλο slide της παρουσίασης αναφέρεται χαρακτηριστικά "αν υπάρχει κάτι μέσα στο κινητό, μπορούμε να το βρούμε". Και δυστυχώς αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε...

 

 

madata