Ελίφ: Ελίφ: Η Χουμεϊρά διώχνει την Κιγιμέτ από την έπαυλη

Στην έπαυλη η Χουμεϊρά επιστρέφει θυμωμένη με όσα έμαθε και αντιμετωπίζει τη θεία της. «Πώς μπόρεσες να μας κρύψεις πως έχεις παιδί; Πόσα ψέματα μας είπες! Τι θέλεις από την οικογένειά μου; Τι ζητάς; Κόντεψες να σκοτώσεις τη μητέρα μου και έκλεισες στη φυλακή τη Μελέκ! Φύγε από αυτό το σπίτι, τώρα! Εξαφανίσου», της φωνάζει.

Ελίφ: η Χουμεϊρά διώχνει με τις κλωτσιές την Κιγιμέτ

Παράλληλα ζητάει από την Γκιουλσούμ να είναι μαζί της μέχρι να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει. Η Κιγιμέτ φεύγει από την έπαυλη και είναι θυμωμένη και απελπισμένη. Τηλεφωνεί στον Μαχίρ, αλλά εκείνος δεν απαντά. Η Χουμεϊρά λέει στη Μελέκ ότι βρήκε μια γυναίκα που γνωρίζει την Κιγκμέτ και της αποκάλυψε ότι έχει έναν γιο, του οποίου το όνομα ξεκινάει με το γράμμα «Μ».

Η Χουμέϊρά και η Μελέκ γιορτάζουν την αποχώρηση της Κιγιμέτ από την έπαυλη με ένα δείπνο. Μόνο που η χαρά τους κρατάει λίγο. Η Κιγιμέτ επιστρέφει μαζί με τη Ματσιντέ και τον Κερέμ που είναι θυμωμένοι με τη Χουμεϊρά. Η σκηνή κάνει flashback στην ώρα που η Κιγιμέτ συνάντησε την αδελφή της και της εξιστόρησε μια ψεύτικη ιστορία, ότι δηλαδή έχει χάσει ένα παιδί που είχε και πως η Χουμεϊρά την έδιωξε από το σπίτι επειδή το έμαθε.

Πίσω στο σήμερα, μάταια η Χουμεϊρά προσπαθεί να εξηγήσει τι έχει γίνει και η Ματσιντέ την επιπλήττει: «Σιωπή, πώς τολμάς να μιλάς έτσι στη θεία σου και να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο! Με ποιο δικαίωμα την έδιωξες από το σπίτι; Δεν θα ανεχτώ ξανά τέτοια συμπεριφορά». Οι συνέπειες του επεισοδίου μεταξύ της Κιγιμέτ και της Χουμεϊρά εξακολουθούν να επηρεάζουν τους ανθρώπους του σπιτιού.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του πατέρα της, Σεβγκί, η Χουμεϊρά μαθαίνει τα αληθινά συναισθήματα της θείας της για τον πατέρα της και όλα έχουν πια ένα νόημα. Σκέφτεται πως μικρή τους έβλεπε συνέχεια μαζί και ενώνει πια τα κομμάτια του παζλ. Μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες με τη Μελέκ και αποφασίζουν να τις κρατήσουν μεταξύ τους προς το παρόν.

Η Κιγιμέτ έχοντας επιστρέψει ξανά με αέρα στην έπαυλη προσπαθεί να ενοχλήσει τη Μελέκ. Όμως εκείνη φροντίζει να τη βάλει στη θέση της: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, μη χαίρεσαι».

Στην έπαυλη η Χουμεϊρά αρπάζει από το χέρι τη θεία της και απαιτεί εξηγήσεις: «Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Θα μου τα πεις όλα από την αρχή! Ολη την αλήθεια! Ξέρω για τον πατέρα μου».

Η Κιγιμέτ σοκάρεται. «Ήταν λάθος, το ξέρω και έχεις δίκιο που θυμώνεις, αλλά δεν είναι έτσι όπως νομίζεις ότι τα ξέρεις τα πράγματα! Νομίζεις πως ο γιος που έχασα ήταν μόνο ξάδελφός σου; Ηταν αδελφός σου» λέει και σοκάρει. Και συνεχίζει: «Καταλαβαίνω τον θυμό σου, αλλά δεν πρέπει να μιλήσεις σε κανέναν γι’ αυτό».

Η Χουμεϊρά το συζητάει με τη Μελέκ και δεν ξέρει πώς πρέπει να φερθεί. Ωστόσο, είναι αποφασισμένη να το συζητήσει με τον Κερέμ. Παρά τις προσπάθειες της Κιγιμέτ να την εμποδίσει, η Χουμεϊρά πάει να βρει τον αδελφό της…