Ελίφ: Η Χουμέϊρά και η Μελέκ γιορτάζουν την αποχώρηση της Κιγιμέτ

Η Χουμεϊρά διώχνει την Κιγιμέτ από την έπαυλη, αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να μην παραδώσει έτσι εύκολα τα όπλα. Από την άλλη, ο Εμιρχάν μιλάει ξανά και αυτή η εξέλιξη φέρνει ξανά κοντά τη Ζουλιντέ και τον Σαφάκ.

Ελίφ: η Χουμεϊρά αντιμετωπίζει τη θεία της

Ο Κερέμ κάνει συμφωνία για μια νέα συνεργασία, με την οποία η Ράνα διαφωνεί εντελώς. Αυτή η νέα ευκαιρία προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό στον Κερέμ και την ομάδα του. Δεν ξέρουν, όμως, ότι εκείνη κανονίζει το μεγάλο χτύπημα στην εταιρεία.

Την ίδια ώρα, ο Σαφάκ λείπει από το σπίτι και η Ζουλιντέ με τη Λεμάν ανησυχούν και τον ψάχνουν. Οταν επιστρέφει, ξεσπάει έντονος καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι. «Εφυγες και δεν είπες τίποτα, δεν σήκωσες το τηλέφωνό σου, δεν σκέφτηκες ότι έχουμε πεθάνει από την αγωνία» του λέει η Ζουλιντέ.

Και ο Σαφάκ απαντάει: «Δεν είμαι παιδί για να μου κάνεις έλεγχο», και η κατάσταση ανάμεσά τους ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Κι ενώ η Λεμάν χαίρεται που ο γάμος τους διαλύεται, ο Εμιρχάν από την άλλη στενοχωριέται και μετά από καιρό μιλάει ξανά. Η ανατροπή αυτή φέρνει ξανά κοντά το ζευγάρι, αλλά η Λεμάν πιστεύει πως η Ζουλιντέ χρησιμοποιεί το παιδί της για να κάνει ό,τι θέλει τον Σαφάκ. Η Λεμάν κοιτάζει έξω από το παράθυρο και βλέπει τον Τουφάν.

Στη συνέχεια, εκείνος της προτείνει να συνεργαστούν και της λέει πως αν ξεφορτωθεί τη Ζουλιντέ και τον Εμιρχάν θα της δώσει πίσω το κατάστημά της. «Δεν κάνω ξανά το ίδιο λάθος μαζί σου! Μια φορά συνεργαστήκαμε και το μετανιώνω» του απαντάει.

Ο Σαφάκ κάνει ένα βήμα για το καλό της οικογένειάς του, αλλά και για να κάνει τον Εμιρχάν ευτυχισμένο. Αυτό ενοχλεί τη Λεμάν, που αποφασίζει να αποδεχτεί τελικά την πρόταση του Τουφάν υπό έναν όρο: «Δεν θα πειράξεις ούτε μια τρίχα από το μαλλί του γιου μου». Ελίφ επόμενα επεισόδια…

Στην έπαυλη η Χουμεϊρά επιστρέφει θυμωμένη με όσα έμαθε και αντιμετωπίζει τη θεία της. «Πώς μπόρεσες να μας κρύψεις πως έχεις παιδί; Τι θέλεις από την οικογένειά μου; Τι ζητάς; Φύγε από αυτό το σπίτι, τώρα! Εξαφανίσου», της φωνάζει.

Παράλληλα ζητάει από την Γκιουλσούμ να είναι μαζί της μέχρι να μαζέψει τα πράγματά της και να φύγει. Η Κιγιμέτ φεύγει από την έπαυλη και είναι θυμωμένη και απελπισμένη. Τηλεφωνεί στον Μαχίρ, αλλά εκείvos δεν απαντά. Η Χουμέϊρά και η Μελέκ γιορτάζουν την αποχώρηση της Κιγιμέτ από την έπαυλη με ένα δείπνο. Μόνο που η χαρά τους κρατάει λίγο.

Η Κιγιμέτ επιστρέφει μαζί με τη Ματσιντέ και τον Κερέμ που είναι θυμωμένοι με τη Χουμεϊρά. Η σκηνή κάνει flashback στην ώρα που η Κιγιμέτ συνάντησε την αδελφή της και της εξιστόρησε μια ψεύτικη ιστορία, ότι δηλαδή έχει χάσει ένα παιδί που είχε και πως η Χουμεϊρά την έδιωξε από το σπίτι επειδή το έμαθε.

Πίσω στο σήμερα, μάταια η Χουμερά προσπαθεί να εξηγήσει τι έχει γίνει και η Ματσιντέ την επιπλήττει. Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του πατέρα της, Σεβγκί, η Χουμεϊρά μαθαίνει τα αληθινά συναισθήματα της θείας της για εκείνον και όλα έχουν πια ένα νόημα. Μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες με τη Μελέκ και αποφασίζουν να τις κρατήσουν μεταξύ τους προς το παρόν. Η Kιγιμέτ προσπαθεί να ενοχλήσει τη Μελέκ. Ομως εκείνη φροντίζει να τη βάλει στη θέση της.

Στην έπαυλη η Χουμεϊρά αρπάζει από το χέρι τη θεία της και απαιτεί εξηγήσεις: «Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Θα μου τα πεις όλα από την αρχή! Ξέρω για τον πατέρα μου». Η Κιγιμέτ σοκάρεται. «Ηταν λάθος, το ξέρω, αλλά δεν είναι έτσι όπως νομίζεις τα πράγματα! Νομίζεις πως ο γιος που έχασα ήταν μόνο ξάδελφός σου; Ηταν αδελφός σου» λέει και σοκάρει.

Και συνεχίζει: «Καταλαβαίνω τον θυμό σου, αλλά δεν πρέπει να μιλήσεις σε κανέναν γι’ αυτό». Η Χουμεϊρά το συζητάει με τη Μελέκ και δεν ξέρει πώς πρέπει να φερθεί. Ωστόσο, είναι αποφασισμένη να το συζητήσει με τον Κερέμ, παρά τις προσπάθειες της Κιγιμέτ να την εμποδίσει…