Η Γη της Ελιάς: Ένα πρόβλημα υγείας ανατρέπει τις ζωές των πρωταγωνιστών

Ένα ύπουλο παιχνίδι υγείας αλλάζει ριζικά την ζωή της Χάιδως. Για την οικογένεια Στεφανέα ο συναγερμός έχει σημάνει και οι κίνδυνοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι πολλοί. Η Χάιδω “πέφτει” στα μάτια του κόσμου και πληγώνεται ανεπανόρθωτα.

Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, της Κατερίνας κολλητής φίλης της κόρης της, ανατρέπει τα πάντα στις ζωές των πρωταγωνιστών. Η νεαρή κοπέλα δεν έχει έρθει στη Μάνη με καλό σκοπό. Βρίσκει μια ευάλωτη μητέρα και δεν διστάζει να την εκμεταλλευτεί.

Η Κατερίνα είναι μια γλυκιά σύγχρονη κοπέλα, η οποία έκανε παρέα με την Στέλλα από τα εφηβικά χρόνια. Η Χάιδω ανοίγει την αγκαλιά της μόλις την αντικρίζει καθώς μεγάλωσαν μαζί με την κόρης και την νιώθει σαν παιδί της.

Η νεαρή λοιπόν της εξομολογείται πως πάσχει από ένα σπάνιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και πως η μόνη λύση για να ξεφύγει από τον θάνατο είναι ένα χειρουργείο.

Η Χάιδω χάνει την γη κάτω από τα πόδια της. Αμέσως ξεκινάει έναν αγώνα για να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για την επέμβαση. Απευθύνεται σε όλες τις εύπορες οικογένειες της περιοχής. Πουλάει δικά της προσωπικά αντικείμενο αξίας, καθώς και χωράφια. Ο Λυκούργος την προειδοποιεί και προσπαθεί να της βάλει φρένο, όμως εκείνη δεν ακούει τίποτα.

Σύντομα θα γίνει γνωστός ο απώτερος σκοπός της Κατερίνας με τον χειρότερο τρόπο. Τότε βέβαια θα είναι πολύ αργά. Η Χάιδω θα έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της και όλοι οι κάτοικοι θα απαιτήσουν τα χρήματα τους πίσω..