Η Γη της Ελιάς 5: απαγωγή Βασιλικής και Φίλιππου

Η Αγγελική είναι χαρούμενη στο σπίτι του Ισίδωρου. Η Μαργαρίτα είναι ικανοποιημένη μετον Αλέξη που τα πηγαίνει καλύτερα σε όλους τους τομείς αλλά εξακολουθεί να ανησυχεί.

Η Γη της Ελιάς επεισόδιο 5

Ο Γιώργης ακούει έκπληκτος τον Λυκούργο για το πέμπτο δαχτυλίδι: «Να το πιάσουμε από την αρχή! Αναφέρεστε στον γιο του Ιάκωβου Βρεττάκου, τον συγχωρεμένο τον Σταύρο που κατηγορήθηκε για τη ληστεία μετά φόνου.. έτσι δεν είναι;»

Ο Λυκούργος του εξηγεί πως ο Σταύρος είχε τρέλα με το οικόσημο και ήθελε και αυτός ένα:«άποια στιγμή πήγε σε ένα χρυσοχοείο ο Ιάκωβος και του έφτιαξε ένα δαχτυλίδι. Ίδιο με το οικογενειακό! Το οποίο όμως νομίζω δεν το φόρεσε πάνω από δεκαπέντε μέρες! Του το κλέψανε, του έπεσε κάπου και το έχασε…. δεν θυμάμαι ακριβώς.. Εγώ ένιωσα την υποχρέωση από τη στιγμή που το θυμήθηκα να έρθω να στο πω αστυνόμε.. υπήρξε και 5ο δαχτυλίδι, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα..! Αν θυμηθώ και τίποτε άλλο, θα μιλήσουμε…»

Στη φυλακή η Αθηνά περνάει δύσκολες ώρες καθώς 2 κρατούμενες της επιτίθενται, τις ρίχνουν μια γροθιά στο στομάχι και μια στο πρόσωπο, στα χείλη… Τρέχει η Βαγγελιώ, μπαίνει στη μέση τις σπρώχνει και φεύγουν.

Ο Φίλιππος και η Βασιλική είναι καλεσμένοι στο σπίτι του Δημοσθένη και εκεί ο οικοδεσπότης ρίχνει προειδοποιητικές βολές: «Φίλιππε θα με γνωρίσεις καλύτερα και ή που θα με συμπαθήσεις, ή θα με φοβηθείς! Μέσος δρόμος δεν υπάρχει!»… Η Βιολέτα παίρνει τηλέφωνο την Βασιλική και ο Δημοσθένης το καταλαβαίνει! Αργότερα ο Δημοσθένης κάνει ένα τηλεφώνημα: «Υποψιάζομαι ότι είναι πολύ πιθανό αυτή η Βιολέτα να τους έχει μιλήσει και να τους έχει πει διάφορα. Είδα την ανιψιά μου να χάνει το χρώμα της όταν την πήρε αυτή στο τηλέφωνο… Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι αυτό! Να κάνετε ό,τι χρειάζεται χωρίς καθυστέρηση! Με απόλυτη προσοχή!»

Ο Κουράκος βλέπει την Ευτυχία στην ταβέρνα και την καλεί στο τμήμα για ερωτήσεις σχετικά με τον Ανέστη… Η Ευτυχία φοβάται πως την έχει υποψιαστεί. Η Μυρτάλη συνεχίζει να είναι απογοητευμένη με τον Χρήστο που είναι συνεχώς στο μαγαζί.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει πως το πτώμα είναι όντως η Νάντια. Την ίδια ώρα άγνωστοι τηλεφωνούν στην Εύα για να κλείσουν ραντεβού για μασάζ… Ο Στάθης σκέφτει συνεχώς την συνάντησή του με την Ιουλία. Η Ιουλία συγκρούεται με τον Μάνο για την απόλυση της Μαργαρίτας.

Ο Κουράκος στο τμήμα σχεδόν ανακρίνει την Ευτυχία, με βάση το βίντεο που είδε, αλλά η κοπέλα αρνείται ότι γνωρίζει κάτι και επιστρέφει σπίτι πανικοβλημένη:«Σου λέω, ξέρει! Προσπάθησε να με κάνει να ομολογήσω! Δεν ξέρω αν έχει αποδείξεις στα χέρια του, πάντως είμαι η νούμερο ένα ύποπτη! Παιδιά τελείωσε, αυτό ήταν!». Ο Αποστόλης επιμένει να πάρει πάνω του την δολοφονία και φεύγει για την αστυνομία για να ομολογήσει ενώ η Ευτυχία τον ακολουθεί.

Η Βασιλική και Φίλιππος βγαίνουν απ΄ το σπίτι. 3 τους παρακολουθούν μέσα σε ένα αμάξι. Το ζευγάρι στρίβει σε έναν ερημικό δρόμο. Το αμάξι φτάνει μπροστά τους, σταματάει, οι δυο τύποι βγαίνουν ο ένας βουτάει, τον Φίλιππο και ο άλλος τη Βασιλική, τους χώνουν μέσα στο αυτοκίνητο, μπαίνουν κι αυτοί και φεύγουν…