Μην αρχίζεις τη μουρμούρα επεισόδιο 12-13-14-15-16 Κύκλος 9ος

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 11/11 επεισόδιο 12 – 9ος Κύκλος

Επεισόδιο 12:
Ο Κανάτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία και ζητάει από τον Άγγελο και τη Βέλη να γίνουν οι ηθοποιοί του… Ο Μπάμπης και η Ξένια προσπαθούν να πείσουν την Σοφία να μην μείνει στο τροχόσπιτο. Τελικά ποιος πείθει ποιόν; Ο Ηλίας συνεχίζει να παρουσιάζει τις ειδήσεις στο τοπικό κανάλι και όλα δείχνουν ότι ένα αστέρι γεννήθηκε, μα σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει αν είναι παρουσιαστής ή εφοριακός. Η Βούλα δεν βλέπει καλά και ο Μηνάς της σπάει τα νεύρα με τη «βεβαιότητα» του ότι έχει καταρράκτη λόγω ηλικίας…

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 13/11 επεισόδιο 13 – 9ος Κύκλος

Επεισόδιο 13:
Ο Άγγελος και η Βέλη έχουν ξαφνικά νεύρα ο ένας με τον άλλο και ο Κανάτης προσπαθεί να τους τα φτιάξει… Η Ξένια και ο Μπάμπης ζητάνε βοήθεια από τον Ευδόκιμο τον ψυχολόγο για το θέμα της Σοφίας και του Άλκη. Μόνο που ο Ευδόκιμος… Ο Μηνάς φοβάται ότι η υπόθεση με τους δύο εφευρέτες που έχει αναλάβει το γραφείο ερευνών δεν θα του βγει σε καλό. Κι η Βούλα του θυμίζει πως τέτοιες υποθέσεις ζητούσε… Μια γλάστρα που πέφτει στο κεφάλι του Ηλία τον κάνει να υποψιάζεται ότι κάποιοι θέλουν να «τον βγάλουν απ’ τη μέση». Η Καίτη τον θεωρεί υπερβολικό, τουλάχιστον στην αρχή.
Guest: Κ.Τζούμας

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 18/11 επεισόδιο 14 – 9ος Κύκλος

Ο Άγγελος και η Βέλη σκέφτονται πώς θα ήταν η ζωή τους αν δεν είχαν γνωριστεί…
Ο Μηνάς προσπαθεί να αποφύγει τους καινούριους πελάτες αλλά η καλή του καρδιά δεν τον αφήνει και η Βούλα αναλαμβάνει δράση…  Η Σοφία βρίσκει σπίτι να νοικιάσει και να μείνει με τον Άλκη. Αλλά ο Μπάμπης παθαίνει παροδική αμνησία. Θα το νοικιάσει το σπίτι τελικά η Σοφία;  Η Λούλα αρχίζει να μαζεύει υπογραφές για να πάρουν τον Ηλία πίσω στην εφορία, κάτι που η Καίτη δε θα αφήσει να περάσει έτσι…

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 20/11 επεισόδιο 15 – 9ος Κύκλος

Η αμνησία του Μπάμπη συνεχίζεται και η Ξένια με την Σοφία ανησυχούν. Ειδικά η Σοφία σκέφτεται ακόμη και να μην νοικιάσει το σπίτι με τον Άλκη. Τι θα γίνει τελικά; Θα συνέλθει ο Μπάμπης ή η Σοφία θα νοικιάσει το σπίτι; Η πιθανότητα να αναλάβει ο Ρατζές την-κλινική της οικογένειας του στην Καλκούτα και η προθυμία της-Αντιγόνης να τον ακολουθήσει, κάνουν τον Μηνά να χάσει τη γη κάτω-από τα πόδια του και τη Βούλα-να προσπαθεί να τον συνεφέρει… Ο Ηλίας μπαίνει σε ανταγωνισμό με έναν άλλο μπαμπά στον παιδότοπο για το ποιος είναι ο καλύτερος μπαμπάς. Η Καίτη προσπαθεί να του πει ότι, για τη Μελίνα, είναι αδιαπραγμάτευτα ο πιο σούπερ μπαμπάς. Ο καινούριος γείτονας του Άγγελου και της Βέλης έρχεται για να τους ταράξει την ησυχία.

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 25/11 επεισόδιο 16 – 9ος Κύκλος

Επεισόδιο 16:
Η Βέλη ανακαλύπτει ένα έλλειμα στο ταμείο του μαγαζιού. Ο Άγγελος υποπτεύεται τον υπεύθυνο του ταμείου, αλλά μήπως βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα; Η Κική λείπει διαρκώς από το γραφείο, με αποτέλεσμα να τρέχει ο Μπάμπης για όλα. Η Ξένια του λέει να προσλάβει άλλη για γραμματέα. Ο Μπάμπης σε δίλημμα. Ανεξήγητα φώτα στον ουρανό της Κρήτης. Οι φήμες περί εξωγήινων οργιάζουν. Στο χωριό, οι περισσότεροι, είναι-σχεδόν σίγουροι-ότι μια επίσκεψη από άλλον πλανήτη είναι-θέμα-ημερών και η Βούλα τάσσεται υπέρ της άποψης. Ο ορθολογιστής Μηνάς πάλι, όχι… Βγαίνει μια φήμη ότι ο Κούλης, ο υδραυλικός φίλος της Καίτης, ήταν αυτός που έκανε την καταγγελία που οδήγησε τον Ηλία στην διαθεσιμότητα. Η ομολογία όμως του Κούλη κρύβει άλλες εκπλήξεις.