ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – 8ος Κυκλος

Μην Αρχιζεις Τη Μουρμουρα – Επεισοδιο 1

Πριν πουν επισημως «καλο χειμωνα», η Βελη πειθει τον Αγγελο να πανε μια τελευταια εκδρομη. Ομως μια αποφαση του Χλερου τους ανατρεπει τα σχεδια.Το φθινοπωρο βρισκει τη Βουλα με νεα μεγαλεπηβολα σχεδια και τον Μηνα να μην μπορει με κανενα τροπο να την παρει στα σοβαρα. Ο Ηλιας και η Καιτη αποφασισαν να ζησουν επιτελους μαζι, ομως μια αποκαλυψη απειλει να ανατρεψει ξανα την ισορροπια. Ο Μπαμπης αποφασιζει να φτιαξει το δωματιο της Σοφουλας, τωρα που εγινε φοιτητρια. Παραγγελνουνε επιπλα με την Ξενια και ετοιμαζονται να το βαψουν. Μονο που λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο.

16/09/2020 Μην Αρχιζεις Τη Μουρμουρα – Επεισοδιο 1

Η 8η σεζον βρισκει σοκαρισμενους τον Μηνα και την Βουλα απο την επελαση και τις επιπτωσεις του κορονοϊου, τους βρισκει ομως και πλουσιοτερους κατα ενα… σκουριασμενο τενεκεδακι με λιρες. Ως «αδιορθωτα» νομοταγης ο Μηνας, θελει να δηλωσει τις λιρες που βρηκε, αλλα η Βουλα εχει αλλα σχεδια και ψαχνει να βρει τροπο να τις επενδυσει. Οι αλλαγες ομως δεν σταματανε εκει, αφου η Βουλα αποφασιζει να παραχωρησει το μαγαζι στη συνεταιρο της Λιλικα, αφου τα τουριστικα δεν της απεδωσαν οπως ηλπιζε. Η Βουλα ομως δεν μπορει να καθεται «με σταυρωμενα χερια». Στις μερες της αναγκαστικης αδρανειας, διαβαζε, εβλεπε ταινιες, ψαχνοταν γενικα και τελικα γραφτηκε σε ενα διαδικτυακο σεμιναριο δημιουργικης γραφης. Ξαφνικα μπηκε στη ζωη της ο «τυφωνας» Νανα (Σμαραγδα Καρυδη), μια εκδοτρια που αναστατωνει τη ζωη τους και φουντωνει την μεταξυ τους μουρμουρα! Πειθει την Βουλα πως πρεπει οπωσδηποτε να γραψει ενα βιβλιο και οντως γραφει μια ρομαντικη, ευπεπτη ιστορια με το ψευδωνυμο Ρεβεκκα Τσουραμπεη-Τσαμπερλεν…

Απο την αλλη, ο Μηνας αποφασιζει να γινει αγροτης! Η Βουλα τον χειραγωγει να φτασει σε αμετακλητο «ναι» οταν του προτεινει να καλλιεργησουν το κτημα τους που το εχουν «και καθεται». Με τη βοηθεια των αδελφων της και του αγαπημενου της εξαδελφου, στηνουν ενα θερμοκηπιο. Ετσι, σιγα – σιγα ο Μηνας, βρισκεται ξαφνικα να δουλευει ως αγροτης, παραγωγος και λιγο αργοτερα, να πουλαει ο ιδιος τα προϊοντα τους στον παγκο που εχει ο αδελφος της Βουλας, στις λαϊκες αγορες του Ηρακλειου.

Σεπτεμβρης, και η Καιτη με τον Ηλια ζουν στους ρυθμους της πυρετωδους προετοιμασιας του γαμου τους. Εναν γαμο που, οπως σχεδιαζει η Καιτη, θα αφησει ιστορια στον Πυργο και θα τους οδηγησει επιτελους και στην συγκατοικηση, αφου αποφασισαν να μεινουν μαζι! Η Καιτη εχει ηδη νοικιασει το επανω διαμερισμα στον Μητσο η αλλιως «Μπρατσο», το αγνο λαϊκο παιδι με το αγνο λαϊκο six-pack που «εχει βαλει στο ματι» την Καιτη, η οποια εγκαθισταται πια με το μωρο στο κατω σπιτι, μαζι με τον Ηλια. Ειναι ευτυχισμενοι και μονιασμενοι, για λιγο ομως γιατι αυτο που θα αφησει τελικα ιστορια στον Πυργο θα ειναι ο χωρισμος τους!

Η Καιτη, για να σωσει το μαγαζι της, εχει δανειστει ενα μεγαλο χρηματικο ποσο απο τον «Σακη Μπακα», τον διαβοητο ανθρωπο της νυχτας και παλιο φλερτ της. Ο Μπακας τωρα ζητα ως ανταλλαγμα απ’ τον Ηλια να του σβησει ενα προστιμο. Ο Ηλιας γινεται εξαλλος με την Καιτη που τον εφερε σ’ αυτη τη δυσκολη θεση, και χωριζουν. Ωστοσο, καθως το επανω διαμερισμα εχει ηδη νοικιαστει, ο Ηλιας και η Καιτη ειναι αναγκασμενοι να συμβιωσουν αν και χωρισμενοι…

Ο Μπαμπης και η Ξενια ξεκινανε τη σεζον με πολλες σκοτουρες και αλλαγες. Ο κορονοϊος επηρεασε τη δουλεια του Μπαμπη και νιωθει πως δε μπορει να προσφερει οσο θα ηθελε οικονομικα στο σπιτι. Το χειροτερο ειναι πως αισθανεται μειονεκτικα γιατι η Ξενια βγαζει περισσοτερα χρηματα απο αυτον. Ετσι η Ξενια για αλλη μια φορα εχει να αντιμετωπισει εναν «χαζοπερηφανο» Μπαμπη που προσπαθει να τον πεισει πως δεν εχει καμια σημασια ποιος βγαζει πιο πολλα λεφτα, αλλα σημασια εχει να βγαινουν. Αντε να το καταλαβει αυτο, ο Ποντιος, Παοκτσης Σαλονικιος! Ουτε καν σεξ δεν μπορει να κανει γιατι νοιωθει να ευνουχιζεται. Τα βασανα τους ομως δεν τελειωνουν εδω. Η Σοφουλα φευγει απο το σπιτι για να μεινει μονη της. Καταλυτικο ρολο στην αποφαση της θα παιξουν οι δυο γιαγιαδες, μανα Μπαμπη (Ελισαβετ Κωνσταντινιδου) και μανα Ξενιας (Μαρια Καβογιαννη) που «σκοτωνονται» μεταξυ τους για το αν πρεπει να φυγει η Σοφια απο το σπιτι η οχι. Το δραμα αρχιζει. Ο Μπαμπης το παιρνει βαρια. Η Ξενια τον πειθει να παει στον ψυχολογο (Κωνσταντινος Τζουμας) και τοτε η κατασταση ειναι για «γελια και για κλαματα».

Η Ξενια και ο Μπαμπης πρεπει να προσαρμοστουν στην νεα κατασταση. Θα τα καταφερουν η θα οδηγηθουν σε κριση; Τι ειναι χειροτερο; Να εχουν προβληματα σεξουαλικα ο Μπαμπης και η Ξενια η να μαθει ο Μπαμπης πως η Σοφια εκανε σεξ;

Ο ψυχολογος τελικα αυτη την σεζον θα εχει πολλη δουλεια μαζι τους.

Μια χρονια μεγαλων αλλαγων ξεκινα για τον Αγγελο και τη Βελη και οι ισορροπιες στο δωμα των Εξαρχειων θα διαταραχθουν για τα καλα. Ο Αγγελος για πρωτη φορα μενει χωρις δουλεια. Σ’ αυτο το διαστημα θα εχει την ευκαιρια να ασχοληθει με το σπιτι, να δοκιμασει τα ταλεντα του και να ανακαλυψει τι τον κανει χαρουμενο. Απο την αλλη, τα βαρη του σπιτιου πεφτουν στη Βελη και σαν σωστη φεμινιστρια θα σπευσει να τα σηκωσει. Η μεγαλη ανατροπη, ομως, ερχεται εξαιτιας μιας διαθηκης. Μια θεια της Βελης της κληροδοτει ενα σπιτι με εναν και μονο ορο… να το παρει αφου παντρευτει. Ετσι το ζευγαρι, μετα την αρχικη αναστατωση, παιρνει τη μεγαλη αποφαση. Φυσικα η προετοιμασια του γαμου δε θα ειναι τοσο ευκολη, αφου οι συγγενεις θα ειναι εκει για να λενε την αποψη τους. Η μαμα του Αγγελου (Ευαγγελια Μουμουρη) ονειρευεται πολυτελεις δεξιωσεις και γλυπτα απο παγο… Το ζευγαρι θα δωσει μεγαλο αγωνα για να κανει τον γαμο που θελει. Ευτυχως θα εχουν συμπαραστατες τους φιλους τους, τον Ηλια τον Κανατη (Τολης Παπαδημητριου), τον Στελαρα (Ηλιας Μουλας) και τη Νταϊανα (Αρτεμις Γρυμπλα) να τους στηριζουν σε καθε βημα.

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ



ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1 – 8ος Κυκλος