Οι τηλεοπτικές σειρές που θα παρακολουθήσουμε αυτή τη σεζόν

Η νέα τηλεοπτική σεζόν όλα δείχνουν ότι προμηνύεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τους τηλεθεατές. Πέρα από τις ήδη δοκιμασμένες σειρές, που συνεχίζονται ακάθεκτες, χάρη στις πολύ υψηλές επιδόσεις τους σε τηλεθέαση, αρκετές νέες δείχνουν ότι κρατούν ψηλά τον πήχη της τηλεοπτικής παραγωγής.

Όι σειρές της σεζόν 2022-23

Πλούσια εξωτερικά γυρίσματα, πολυπρόσωπα καστ με καταξιωμένους ηθοποιούς μαζί με νέους ταλαντούχους, αλλά και ιστορικές υπερπαραγωγές προσφέρουν ένα ευρύτατο μενού επιλογών στον τηλεθεατή. Διαβάστε αναλυτικά τι θα δείτε κι ετοιμαστείτε για μεγάλες συγκινήσεις.

«ΜΑΙΡΗ, ΜΑΙΡΗ, ΜΑΙΡΗ»

Κωμική σειρά, σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Έχουν κοινό όνομα, αλλά είναι διαφορετικές μεταξύ τους, Γυναίκες που τους φέρνουν όλους και όλα… βόλτα: άντρες, παιδιά, δουλειά, πεθερές. Η πρώτη Μαίρη κοντοζυγώνει τα 40. Εδώ και επτά χρόνια είναι παντρεμένη με τον Γιώργο και έχουν ένα παιδάκι πέντε ετών. Μαζί της θα ζήσουμε τις προκλήσεις ενός σύγχρονου γάμου, που απαιτεί από τη γυναίκα να είναι ταυτόχρονα σύντροφος, μητέρα, ευσυνείδητη επαγγελματίας αλλά και ερωμένη. Η δεύτερη Μαίρη, που σαραντάρισε εδώ και καιρό, ζει με τον άντρα της και τα δύο παιδιά τους. Επάγγελμα οικιακά. Είναι η νύφη που «τρώγεται» με την πεθερά της και εκμυστηρεύεται τον πόνο της στη φίλη της, Βιολέτα. Η τρίτη Μαίρη είναι τριανταπεντάρα και μόνη. Όταν η τύχη τής ρίξει δύο άντρες στα πόδια της, δεν θα ξέρει ποιον να επιλέξει. Θα την ακολουθήσουμε στη γεμάτη απρόοπτα ερωτική ζωή της.

Παίζουν: Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αντιγόνη Νάκα, Σύλβια Δεληκούρα, Βάσω Γουλιελμάκη, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πηνελόπη Πιτσούλη.

Maestro

Δραματική σειρά, σε σενάριο και σκηνοθεσία Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ένας δάσκαλος μουσικής ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί, στην εποχή της πανδημίας, προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Παίζουν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης.

Μαύρο Ρόδο

Δραματική σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη, σε σενάριο Γιώργου Κρητικού. Σκηνοθεσία: Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Κεντρική ηρωίδα είναι η μοναχή αδελφή Ελισάβετ. Όταν σε μικρή ηλικία έπαθε μηνιγγίτιδα, οι γονείς της την έταξαν στην Παναγία για να σωθεί. Το κορίτσι γιατρεύτηκε και το χρέος στην Παναγία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, επέβαλε να αφιερωθεί σε αυτήν, ακολουθώντας τη ζωή της καλόγριας και καταφεύγοντας σε μοναστήρι. Επιστρέφει λόγω ενός σεισμού στο χωριό της, κι εκεί ο έρωτας παραμονεύει…

Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Γιάννης Κουκουράκης, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Ελένη Καρακάση, Ανδρέας Ζήκουλης κ.ά.

Η Γη της Ελιάς

Δραματική σειρά, σε σενάριο Βάνας Δημητρίου. Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου.

Η δημοφιλής τριάδα, Αντρέας Γεωργίου Βάνα Δημητρίου Κούλλης Νικολάου, ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στον δεύτερο κύκλο. Η έγκλειστη Αθηνά θα βιώσει οδυνηρές στιγμές στη φυλακή. Όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της και χρειάζεται πραγματικά ένα θαύμα για να βγει από τη φυλακή. Ευτυχώς, στο πλευρό της βρίσκονται η Μαργαρίτα και ο Λυκούργος, που δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπισή της. Η Μαρίνα με τον Μάνο θα κάνουν και θρησκευτικό γάμο, προκειμένου να μπορέσουν να υιοθετήσουν την Αγγελική που βρίσκεται σε ίδρυμα και υποφέρει πολύ. Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που θα κάνει ο Στάθης για τον ξάδελφό του, Δημοσθένη, όταν τον παρακολουθεί και ανακαλύπτει πώς βγάζει τόσα χρήματα.

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός, Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου, Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Ήβη Νικολαΐδου, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Ραφαήλ Καριωτάκης, Αγγελική Κιντώνη, Γιώργος Ζώης, Μελίνα Κόντη, Φιλιώ Κυριάκου, Έλενα Καλλινίκου. Guest: Μαρία Φιλίππου, Χρύσα Παπά, Αστέριος Πελτέκης, Στέλλα Φυρογένη, Κούλλης Νικολάου, Βάσια Παναγοπούλου. Φιλική συμμετοχή: Άντζελα Γκερέκου.

Στο ρόλο του Λυκούργου ο Γιώργος Παρτσαλάκης.
Στο ρόλο της Μαργαρίτας η Λυδία Κονιόρδου. Στο ρόλο της Βαγγελιώς η Ελπίδα. Guest star: Μάρω Κοντού.

Αυτή η νύχτα μένει

Δραματική σειρά, σε σενάριο Γιάννας Κανελλοπούλου και Γιώργου Μακρή. Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φιλιώτου.

Η αληθινή εικόνα του κόσμου της νύχτας τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, που φώτισε τον ευρύτερο χώρο του σκυλάδικου και του λαϊκού τραγουδιού, ζωντανεύει, με φόντο το νυχτερινό μαγαζί «Όνειρο». Πίσω από το λαμπερό μακιγιάζ, τα φανταχτερά ρούχα και τους δυνατούς προβολείς, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της νύχτας, αναβιώνοντας τις συνήθειες στη διασκέδαση μιας άλλης εποχής που φαίνεται να έχει «γράψει» στο DNA του Έλληνα. Το επικό οδοιπορικό του συγγραφέα Θάνου Αλεξανδρή ξεδιπλώνει τους πρωταγωνιστές της, την καψούρα και τις υπερβολές της, τις ιεροτελεστίες και τους κινδύνους της. «Στη νύχτα νιώθαμε θιασώτες μιας παράστασης φαντασμαγορικής, με έναν αόρατο σκηνοθέτη να δίνει το πρόσταγμα και οι θαμώνες -άνθρωποι της διπλανής πόρταςνα μεταμφιέζονται σε άρχοντες, κόντρα στη χωματερή της άχαρης ζωής τους», γράφει ο συγγραφέας.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Άννα Μάσχα, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Νικολέττα Καρρά, Κώστας Μπερικόπουλος, Ελένη Ρουσσινού, Γιάννης Απέργης, Γιάννης Εγγλέζος, Νάταλι Σουίφτ κ.ά.

Ο παράδεισος των κυριών

Δραματική σειρά, βασισμένη στην ιταλική τηλεοπτική επιτυχία « Paradiso delle Signore», σε διασκευή σεναρίου Δήμητρας Τσόλκα, Σκηνοθεσία: Γιάννης Βασιλειάδης και Σταμάτης Πατρώνης

Η σειρά μας μεταφέρει στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του ’60, όπου το κεντρικό σημείο της ιστορίας είναι το πολυκατάστημα «Ο Παράδεισος των Κυριών». Οι κυρίες της υψηλής κοινωνίας, θα κάνουν τη βόλτα τους για τα ψώνια τους, για να πουν τα νέα τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά και τα κουτσομπολιά της ημέρας. Πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα του, κρύβονται ψέματα κι έρωτες, επιθυμίες και πόθοι, ίντριγκες και δολοφονίες. Οι ζωές των πρωταγωνιστών σε πρώτο πλάνο, στη βιτρίνα, φαντάζουν ευτυχισμένες και γεμάτες. Λαμπεροί καλεσμένοι θα τιμήσουν με την παρουσία τους τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, στα εγκαίνια του πολυτελούς ονείρου τους! Ένα τραγικό συμβάν, ένας αναπάντεχος θάνατος, θα ανακόψει απότομα τα σχέδια όλων και θα τους φέρει αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος,

Παίζουν: Αργύρης Πανταζάρας, Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ευαγγελία Συριοπούλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Χρήστος Πλαΐνης, Νίκος Λεκάκης, Γιώργος Νούσης,
Στο ρόλο της Όλγας Βασιλείου η Γωγώ Μπρέμπου,

Σασμός

Δραματική σειρά, σε σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου, Σκηνοθεσία: Ζωή Φίλιππα και Γιάννης Σαμπάνης.

Βασισμένη στο ομότιτλο best seller του Σπύρου Πετρουλάκη, η σειρά, που την προηγούμενη σεζόν έκανε πρωτ ταθλητισμό σε τηλεθέαση, έχει αφετηρία της μια βαθιά ριζωμένη κρητική βεντέτα, που λύνεται μόνο με το σασμό, δηλαδή τη συμφιλίωση. Ο ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα ξυπνά σαν εφιάλτης και στο συγκλονιστικό δεύτερο κύκλο της σειράς. Η μνήμη των νεκρών ζητά εκδίκηση. Πάνω από το εγώ μπαίνει αυτονόητα το εμείς, οι δεσμοί αίματος, η φιλία, η οικογένεια. Κι αν κάποιος το ξεχάσει, υπάρχουν οι αυστηρές, μαυροφορεμένες μονάδες, που υπενθυμίζουν το χρέος του καθενός και του οπλίζουν το χέρι.

Στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, που οι θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα, είδαμε τον Μαθιό να συλλαμβάνεται ντυμένος γαμπρός, λίγο προτού παντρευτεί την αγαπημένη του, Βασιλική, που τον περιμένει ντυμένη νύφη. Πάνω που η οικογένεια Σταματάκη, με την καπετάνισσα Καλλιόπη επικεφαλής, ετοιμαζόταν για την εκκλησία, εμφανίστηκε ο αστυνόμος Αντώνης Φραγκιαδάκης με τους αστυνομικούς και συνέλαβε τον Μαθιό για το φόνο του Άγγελου Βρουλάκη, τον οποίο δολοφόνησε για λόγους ερωτικής αντιζηλίας ο Κώστας, ο πρώην άντρας της Άσπας…

Η μάγισσα

Δραματική σειρά εποχής, σε σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη. Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρίτος.

Κατά την περίοδο των διεργασιών της Ελληνικής Επανάστασης, το 1818, δύο οικογένειες στη Μάνη, που έχουν μια παραδοσιακή έχθρα, ενώνονται μέσα από ένα γάμο και αποκτούν διάδοχο, Σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή του, το μωρό εξαφανίζεται και αναβιώνει η παλιά έχθρα. Όλες οι υποψίες θα πέσουν σε μια υπηρέτρια της οικογένειας. Το επιτυχημένο τρίο από τις «Άγριες μέλισσες» ξαναχτυπά.
Πρωταγωνιστεί η Έλλη Τρίγγου.

Παγιδευμένοι

Δραματική σειρά περιπέτειας, βασισμένη στην τουρκική «Yargi», σε διασκευή-προσαρμογή σεναρίου Σωτηρίας Ψευτούδη. Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη.

Η δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού ενώνει τους δρόμους της δικηγόρου Άννας Ροδίτη και του εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτου… Όλα ξεκινούν όταν ένας ρακοσυλλέκτης βρίσκει σε έναν κάδο σκουπιδιών το πτώμα μιας κοπέλας. Ο πατέρας του εισαγγελέα, που είναι αστυνομικός, φτάνει πρώτος στον τόπο του εγκλήματος. Η υπόθεση περιπλέκεται όταν ανάμεσα στα ύποπτα στοιχεία βρίσκουν την πιστωτική του κάρτα, την οποία του είχε πάρει ο μικρότερος γιος του! Τίμιος και αδιάφθορος, ο αστυνομικός δεν καλύπτει το μικρό του γιο, που συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται. Η πορεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά θα κλυδωνίσει και τις σχέσεις με τα πρόσωπα που βρίσκονται γύρω τους. Αναζητώντας τον ένοχο και τα πραγματικά γεγονότα, όλοι παγιδεύονται στη δίνη μεγάλων μυστικών και έντονων συναισθημάτων…

Παίζουν: Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Παύλος Ορκόπουλος, Στέφανος Κυριακίδης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ταμίλα Κουλίεβα, Σοφία Φαραζή, Κίμωνας Κουρή, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος κ.ά.

Σμύρνη μου αγαπημένη

Η ομώνυμη ταινία-υπερπαραγωγή, σε σενάριο Μιμής Ντενίση και Martin Sherman, θα προβληθεί υπό τη μορφή μίνι σειράς, τεσσάρων επεισοδίων, εμπλουτισμένων με υλικό και σκηνές που δεν παρουσιάστηκαν στην ταινία. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης.

Η Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της, Φιλιώ Μπαλτατζή, βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικής οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στο χώρο και το χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν καὶ παρελθόν γίνονται ένα

Παίζουν: Μιμή Ντενίση. Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση κ.ά.

Στοργή

Πρόκειται για την ελληνική προσαρμογή της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Kirmizi Oda/Κόκκινο δωμάτιο», που βασίζεται στο βιβλίο της ψυχιάτρου -συγγραφέως Gülseren Budaicio lu, σε απόδοση σεναρίου Εύας Πανταζή. Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου.

Η σειρά διαδραματίζεται κυρίως στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου, η «Γιατρός», όπως την αποκαλούν όλοι. Μια δυναμική και δυνατή γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κατανόηση και την επίλυση του βαθύτερου και ίσως διαχρονικότερου, κοινωνικού προβλήματος της βίας. «Εδώ δεν θα σε κατηγορήσει κανείς, δεν θα σε κρίνει. Θα προσπαθήσω μόνο να σε καταλάβω, να σε βοηθήσω να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό», λέει σε όσους πηγαίνουν στο ιατρείο της. Ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας-ερευνήτρια και πηγή έμπνευσης για τους συνεργάτες της, διδάσκει τους ασθενείς της πώς να διαχειριστούν τα τραύματα του παρελθόντος, ώστε να σπάσουν την αλυσίδα της βίας.

Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, Παίζουν: Βίκυ Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Γιολάντα Μπαλαούρα, Βασίλης Μηλιώνης και Μέγκυ Σούλι.

Γκεστ: Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ιωάννης Παπαζήσης, Βασιλική Τρουφάκου, Αναστασία Παντούση, Αλέκος Συσσοβίτης, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Μαρίλια Μητρούση, Σοφία Πριόβολου, Γιωργής Τσουρής, Νεφέλη Κουρή κ.ά.

Άγρια Γη

Αισθηματικό δράμα, σε σενάριο Μαρίας Γεωργιάδου, Σκηνοθεσία: Χάρης Μαζαράκης και Λίνος Χριστοδούλου.

Ο Άρης Μάρκου κάποια χρόνια πριν είδε τη ζωή του να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα ξεκίνησαν με την απαγωγή του αδελφού του, που έκοψε στα δύο το νήμα της ζωής του και του γνώρισε την άγρια πλευρά της Υπεύθυνη για όλα αυτά που έζησε είναι η Όλγα Γρίβα, η οποία όχι μόνο του στέρησε το μικρό του αδελφό, αλλά του άρπαξε και την περιουσία και τον ανάγκασε να κρυφτεί πίσω από μια νέα ταυτότητα, προκειμένου να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Όταν ο Άρης επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη όπου μεγάλωσε, οι μνήμες ξυπνούν και πάλι και η νοσταλγία κυριεύει την ψυχή του. Θυμάται τις στιγμές που περνούσε εκεί με τους γονείς του, τα παιχνίδια με τον αδελφό του, τις βόλτες με το άλογό του, αλλά και την παιδική του φίλη, την Ελπίδα, κόρη της γυναίκας που ευθύνεται για όλα τα δεινά που πέρασε… Η Ελπίδα είναι πια παντρεμένη, έχει παιδί και όλα δείχνουν ότι έχει προσαρμοστεί στους κανόνες της μικρής κοινωνίας και της οικογένειάς της. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και σύντομα ο Άρης θα γίνει το πεπρωμένο της και εκείνη το δικό του.

Παίζουν: Ζέτα Δούκα, Στέφανος Μιχαήλ, Παναγιώτα Βιτετζάκη, Ορέστης Τζιόβας, Θανάσης Πατριαρχέας, Λήδα Ματσάγγου, Κώστας Φαλελάκης, Στράτος Τζώρτζογλου, Νικολέττα Βλαβιανού, Έλενα Ασημακοπούλου, Σόφη Ζαννίνου κ.ά.

Γλυκάνισος

Αισθηματική σειρά, σε σενάριο Γιώργου Κυρίτση, Σκηνοθεσία: Σταύρος Ποταμάρης.

Με φόντο το πανέμορφο νησί της Λέσβου, γεννιέται ένας έρωτας μεγάλος, ανάμεσα σε έναν πλούσιο Μυτιληνιό και μια Σύρια πρόσφυγα. Ο Στρατής βλέπει τη ζωή του να καταρρέει έπειτα από ένα τραγικό δυστύχημα που συμβαίνει, κατά το οποίο χάνει τη ζωή του ο κουνιάδος του, Βαθιά συντετριμμένη από την απώλεια του αδελφού της, η σύζυγος του Στρατή τον κατηγορεί ως υπεύθυνο για το χαμό του και ο γάμος τους ουσιαστικά διαλύεται… Εκείνος τότε εγκαταλείπει τα καράβια κι επιστρέφει στη Λέσβο για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση. Η ένταξή του σε αυτή δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, αφού έχει μία αδελφή και έναν αδελφό. Ένα βράδυ, ο Στρατής δέχεται επίθεση από κάποιους, όμως ένα ζευγάρι προσφύγων θα τον σώσουν. Ανάμεσα στη γυναίκα και τον Στρατή θα αναπτυχθεί από την πρώτη στιγμή μια έντονη έλξη. Η νεαρή Ραζάν θα νιώσει για πρώτη φορά το ερωτικό σκίρτημα, αφού παντρεύτηκε νωρίς και ουσιαστικά από ευγνωμοσύνη για τον άνθρωπο που τη βοήθησε στη δύσκολη περιπέτειά της μέχρι να βρεθεί από την πατρίδα της σε έναν ασφαλή τόπο.

Παίζουν: Γιώργος Παπαγεωργίου, Έλενα Πιερίδου, Κώστας Κόκλας, Τάνια Τρύπη, Κώστας Αποστολάκης, Ευγενία Δημητροπούλου, Κάρμεν Ρουγγέρη κ.ά.

Τρία μίλια

Στο β’ κύκλο όλοι έρχονται αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν τους και με σοκαριστικές αποκαλύψεις. Σενάριο: Απολλωνία Τσαντά και Δημήτρης Ευλαμπίδης. Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος, Βαγγέλης Καλατζής και Αλέξανδρος Σιπσίδης.

Μια γυναίκα θα βρει τη δύναμη να ξεφύγει από το παρελθόν της και να κάνει μια νέα αρχή. Ένας ισχυρος άντρας επιστρέφει στη γενέτειρά του. Δύο αδέλφια ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλά που τους ενώνουν, αλλά και πολύ περισσότερα που τους χωρίζουν. Μια σύζυγος δεν επιθυμεί καθόλου να θυμάται το παρελθόν της και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να μη χάσει όσα κατέκτησε.

Παίζουν: Ευγενία Παναγοπούλου, Νικόλας Μακρής, Γιάννης Ποιμενίδης, Χάρης Σώζος, Στέλλα Καζάζη, Τόνυ Δημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Δημήτρης Λιακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Κατερίνα Νικολοπούλου, Γιάννης Ρούσσος, Ανθή Σαββάκη κ.ά.

Φλόγα και άνεμος

Δραματική-βιογραφική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σενάριο Ρένας Ρίγγα. Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ.

Η θυελλώδης σχέση του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης. Αθήνα, 1968, δικτατορία… Η Κυβέλη επισκέπτεται καθημε ρινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους δύο βασικούς ήρωες από τα πρώτα τους χρόνια έως τη γνωριμία, τον έρωτα, το γάμο και το χωρισμό τους το 1951.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Σαμόλης, Αργύρης Πανταζάρας, Λένα Παπαληγούρα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αναστάσης Ροϊλός, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου κ.ά.

Το βραχιόλι της φωτιάς

Δραματική σειρά εποχής, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, σε σενάριο Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη, το 1917, ο Εβραίος επιχειρηματίας Μωής Κοέν βρίσκει για την οικογένειά του καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του Μπενούτα φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ, ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά. Η οικογένεια του Ιωσήφ ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς…

Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Χρήστος Λούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Γκαλ Ρομπίσα κ.ά.

Κάνε ότι κοιμάσαι

Δραματική ψυχολογική σειρά, σε σεναριο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Σκαραγκα. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Πανταζούδης και Αλέκος Κυράνης.

Ο Νικόλας Καλίρης, καθη γητὴς λυκείου, βλέπει τη ζωή του να διαλύεται όταν στη διάρκεια μιας κρίσης στο γάμο του εμπλέκεται ερωτικά για μία νύχτα με τη Βικτώρια, τη μητέρα ενός μαθητή του, ο οποίος εμφανίζει προβλήματα συμπεριφοράς. Λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του Ευαγ γελία δολοφονείται στη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο ίδιο τους το σπίτι και η κόρη του Νάσια μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την παραβατική πραγματικότητα του σχολείου, ο Νικόλας προσπαθεί να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Έμιλυ Κολιανδρή, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Δημήτρης Καπετανάκος, Βασίλης Ευταξόπουλος, Τάσος Γιαννόπουλος, Γιάννης Σίντος κ.ά.

Η παραλία

Σειρά εποχής, βασισμένη στο μυθιστό ρήμα της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι».

Το 1969, μια νεαρή κοπέλα, η Υπατία, που σπουδάζει γιατρός στο Λονδίνο, επιστρέφει στην Ελλάδα για διακοπές. Γνωρίζει αναπάντεχα τον Χάρι, ένα νεαρό χίπη που τη γοητεύει και την καλεί να τον ακολουθήσει στα Μάταλα. Η νεαρή φοιτήτρια εντυπωσιάζεται από την πανέ μορφη παραλία και το κοινόβιο των «παιδιών των λουλουδιών» Ώσπου ένα έγκλημα ανατρέπει τα πάντα.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη, Κώστας Νικούλι, Μάκης Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μοθωναίος. Αναμένεται να υπογράψουν ο Γιάννης Κουκουράκης και ο πατέρας της Δανάης Μιχαλάκη, Γιώργος Μιχαλάκης,

Η πτώση

Δραματική σειρά περιπέγειας, που αποτελεί τη συνέχεια του «Όρκου», σε σενάριο Τίνας Καμπίτση. Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου.

Ένας καταξιωμένος χειρουργός, τον οποίο υποδύεται ο Χρήστος Λούλης, καὶ εἰ επέμβαση σ’ έναν άντρα, ο οποίος τελικά χάνει τη ζωή του… Μόνο που ο άντρας αυτός είναι ο εραστής της γυναίκας του, με αποτέλεσμα οι Αρχές να τον συλλάβουν για φόνο!

Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Κίκα Γεωρ γίου, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

Το κόκκινο ποτάμι

Ιστορική δραματική σειρά, σε σενάριο Σταύρου Αβδούλου και Ειρήνης Ριτσώνη. Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης.

Ο πολύπειρος Μανούσος Μανουσάκης συνεχίζει το πιο τολμηρό βήμα στην καριέρα του και μετά την αφήγηση του χρονικού της Γενο κτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκουςο δεύτερος κύκλος έρχεται για να μας ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο που οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην προσφυγιά και την εξαθλίωση. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται η μικρασιατική εκστρατεία, η καταστροφή της Σμύρνης, η ανταλλαγή των πληθυσμών και η εισροή του μεγάλου κύματος των προσφύγων στην Ελλάδα.

Η συνέχεια του «Κόκκινου ποταμιού» θα εξελιχθεί σε τρεις θεματικούς κύκλους, με παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα, την Τουρκία, τον Πόντο και, φυσικά, στη Σμύρνη, όπου θα «ζήσουμε» ξανά την απελπιστική καταστροφή της, το 1922. Η Ιφιγένεια προσπαθεί να βρει τον Μίλτο, μη γνωρίζοντας πως ο αγαπημένος της έχει σκοτωθεί. Φτάνει στη Θεσσαλονίκη και εκεί συναντά τον Δημοσθένη Μαντά, το γιατρό που θα προσπαθήσει να σώσει το παιδί της και θα τη βοηθήσει στην αναζήτησή της για τον Μίλτο στα βάθη της Τουρκίας. Παράλληλα με την περιπέτεια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη και την εξέλιξη της σχέσης τους, παρακολουθούμε ιστορίες προσφύγων και πώς αλλάζει η ζωή τους από τη μία στιγμή στην άλλη εξαιτίας των διεθνών συμφερόντων. Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικόκοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων.

Παίζουν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λάμπρος Κτεναβός κ.ά.

Έρωτας φυγάς

Δραματική σειρά εποχής, που βασίζεται στην τουρκική «Bir zamanlar Hukurova», σε διασκευή σεναρίου Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου Δημήτρη Αποστόλου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσελεμέγκος και Παναγιώτη Πορτοκαλάκης.

Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων, και της Αλεξάνδρας, μιας μοδίστρας, που γεννιέται στην Αθήνα του 1955, με τις πιο απλές και ευοίωνες προοπτικές, φτάνει να γίνει η αιτία μιας τεράστιας αντιπαράθεσης κάπου στη Μεσσηνία, σε μια αγροτική περιοχή με μεγάλα τσιφλίκια. Όλη η περιοχή συγκλονίζεται από τον πόλεμο που ξεσπάει εξαιτίας αυτού του έρωτα. Μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απόμακρη επαρχία. Κρύβονται σ’ ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι ζευγάρι. Έχουν δηλώσει ότι είναι αδέλφια για να μπορούν να μένουν μαζί, χωρίς να γίνονται αντικείμενο κουτσομπολιού. Αυτό οδηγεί σε παρεξηγήσεις, ίντριγκες και υπόγειες κόντρες. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσονας Δεμερτζής, ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν ο Μάρκος καταδικάζεται για δολοφονία, ο Ιάσονας την παντρεύεται αγνοώντας ότι είναι έγκυος. Βγαίνοντας από τη φυλακή, ο Μάρκος βάζει σκοπό στη ζωή του να εκδικηθεί. Για να το πετύχει αυτό, θα καταφέρει να γίνει εξίσου ισχυρός με τον αντίπαλό του και ο πόλεμος μεταξύ τους θα είναι μέχρι το τέλος.

Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Σταύρος Σβήγκος. Συμμετέχουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Κωνσταντάκη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Κάππας, Κώστας Καζανάς, Αρετή Πασχάλη, Λεωνίδας Καλφαγιάννης. Στο ρόλο του Στέφανου Παράσχου ο Σταύρος Ζαλμάς.
Στο ρόλο της γιαγιάς Αθηνάς η Έφη Παπαθεοδώρου.