Τα καλύτερα μας χρόνια – Σε ρυθμό μουντιάλ!

Όλη η γειτονιά ετοιμάζεται για το Μουντιάλ που πρόκειται να αρχίσει. Παράλληλα, η Ελπίδα έρχεται πιο κοντά με τον Μίλτο. Από την άλλη, ο Στέλιος και η Μαίρη βρίσκονται σε… εμπόλεμη κατάσταση, με τις εντάσεις μεταξύ τους να μην έχουν τελειωμό. Συνάμα, η Ερμιόνη προσπαθεί να δει τι θα κάνει με την υγεία της…

Η επικείμενη έναρξη του 25ου Μουντιάλ, το καλοκαίρι του 1978, έχει ήδη ξεσηκώσει όλη τη γειτονιά και οι ήρωες ζουν στον ρυθμό του τεράστι ου αυτού αθλητικού γεγονότος. Μάλιστα, ο Δημήτρης εξοπλίζει την καφετέρια για τις «μεγάλες» βραδιές που πρόκειται να έρθουν. Την ίδια ώρα, ο Στέλιος ονειρεύεται να κερδίσει το αυτοκίνητο στον διαγωνισμό της αθλητικής εφημερίδας. Από την άλλη, ο Αντώνης αντιδρά έντονα στο γεγονός της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, αφού η Αργεντινή υποφέρει από τη δικτατορία.

Μέσα σε αυτό το θερμό κλίμα, η Ελπίδα έρχεται ολοένα και πιο κοντά με τον Μίλτο, ενώ ο Λούης και ο Άγγελος ξεκινούν νέες, αδοξες, καλοκαιρινές εξορμήσεις, προκειμένου να ανανεώσουν τις γνωριμίες τους. Ταυτόχρονα, το… ματς μεταξύ Στέλιου και Μαίρης συνεχίζεται ακάθεκτο, καθώς κανείς τους δεν κάνει ένα βήμα πίσω, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Στο μεταξύ, κανένα μέλος της οικογένειας Αντωνόπουλου δεν υποψιάζεται την αγωνία της Ερμιόνης για την έκβαση της υγείας της.

Ωστόσο, μία απρόσμενη επίσκεψη στο σπίτι τους υπόσχεται ανατροπές αλλά και καταιγιστικές εξελίξεις. Λίγο αργότερα, η συνάντηση της Αργυρίου με τη Μαίρη κάνει την τελευταία λίγο πιο διαλλακτική στη σχέση της με τον Στέλιο. Εκείνος, όμως, φτάνει τα πράγματα στα άκρα, με αποτέλεσμα οι εντάσεις ανάμεσά τους να συνεχίζονται. Κι ενώ η Ελπίδα βρίσκεται σε δίλημμα τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική ζωή της, ο Άγγελος προσπαθεί να τη βοηθήσει με κάθε τρόπο να αποφασίσει τι θέλει να κάνει.

Συνάμα, ο κυρ Νίκος και ο παπα-Θόδωρας, προκειμένου να πείσουν την Ερμιόνη να πάει στον γιατρό, της υπόσχονται πως δεν θα αποκαλύψουν το μυστικό της στις κόρες της. Η ίδια αρχίζει να το σκέφτεται, με τους δύο άντρες να ανησυχούν για εκείνη και για το τι θα κάνει τελικά. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης προβληματίζεται από την κατακόρυφη πτώση της δουλειάς στο Εντελβάις εν μέσω Μουντιάλ και ψάχνει τρόπους να ανακάμψει και να έχει περισσότερο κέρδος από αυτό.