Χαιρέτα μου τον Πλάτανο 26-27-28: Ο παπάς κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό!

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Ο Κανέλλος με τον Τζώρτζη είναι σοκαρισμένοι με τα νέα για την εγκυμοσύνη της Χρύσας. Σοκαρισμένος είναι και ο Ηλίας όμως, που επιτέλους άλλαξε η τύχη του, και κάνει όνειρα για μια μεγάλη ζωή.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο Επεισόδια 26-27-28

Επεισόδιο 26: Ο Κανέλλος με τον Τζώρτζη είναι σοκαρισμένοι με τα νέα για την εγκυμοσύνη της Χρύσας. Σοκαρισμένος είναι και ο Ηλίας όμως, που επιτέλους άλλαξε η τύχη του, και κάνει όνειρα για μια μεγάλη ζωή. Ο Σώτος είναι έξαλλος που η Σύλβια του έδωσε να πιει το νερό της πηγής και τον έκανε πειραματόζωο, ενώ ο Πετράν προσπαθεί να μάθει όσο περισσότερα μπορεί για το μισό αβγό που έχει ο μπακάλης μας, για να μην τον κάνει πειραματόζωο ο Εγκέφαλος.

Ο παπάς κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό, αφού η μάνα του είναι αποφασισμένη να κάνει τον Πλάτανο ερωτικό προορισμό, ενώ η Βαλέρια είναι αποφασισμένη να πάρει πίσω το αβγό της από τον Ηλία και τον εκβιάζει με πάθος. Πώς θα αντιδράσει η Φιλιώ, όταν της στείλει φωτογραφία με το τρυφερό τετ α τετ τους;

Επεισόδιο 27: Η Φιλιώ γίνεται έξαλλη με τον Ηλία που φίλησε τη Βαλέρια κι όσο κι αν προσπαθεί ο μπακάλης μας να την πείσει πως τα φαινόμενα απατούν, εκείνη δυσκολεύεται να τον πιστέψει. Ο Κανέλλος με τον Τζώρτζη φέρονται περίεργα, αφού ξέρουν κι οι δύο το μυστικό για την εγκυμοσύνη της Χρύσας, αλλά κανείς τους δεν το αποκαλύπτει στον άλλον.

Ο παπάς, πάλι, θέλει σώνει και καλά να διώξει τη Βαλέρια από το χωριό και παρακαλεί τη Μάρμω να τον βοηθήσει. Ο Παναγής και η Κατερίνα λένε ψέματα ο ένας στον άλλο, πως δεν έχουν πει την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της Χρύσας πουθενά, αλλά ο Τζώρτζης και ο Κανέλλος τούς διαψεύδουν. Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες του Ηλία να διαψεύσει τις υποψίες της Βαλέριας πάνε περίπατο και ο μπακάλης μας αναγκάζεται να συμφωνήσει να μοιραστεί τον θησαυρό του μαζί της.

Επεισόδιο 28: Ένα χειροφίλημα του Σώτου στη Φιλιώ ανάβει φωτιές στον Ηλία και πυροδοτεί νέο γύρο καβγάδων στο ζευγάρι μας. Ο Πετράν είναι απελπισμένος, αφού όλα του τα σχέδια αποτυγχάνουν το ένα μετά το άλλο κι αρχίζει να πιστεύει πως αυτό το χωριό είναι πράγματι καταραμένο. Ο Κανέλλος και ο Τζώρτζης είναι σε δίλημμα, αν πρέπει να πούνε στη Χρύσα πως ξέρουν για την εγκυμοσύνη της, το ίδιο και η Χρύσα όμως, που ανησυχεί ότι κάτι υποψιάζονται.

Νέος δήμαρχος εκλέγεται στο Φωτεινό και κάτι ετοιμάζει, με τις πλάτες της Ζαφείρως, αλλά το δασονομοζεύγαρο αναλαμβάνει δράση για να τους ξεσκεπάσει.

Η Βαλέρια ρίχνει τον Ηλία στην παγίδα της, και ο μπακάλης μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο αβγό και τη ζωή του… Σε δυσάρεστη θέση βρίσκεται και η Μάρμω όμως, που βλέπει στον κουβά πως κάτι πολύ άσχημο έρχεται στον Πλάτανο.