Κάνε ότι κοιμάσαι – η ζωή του ανατρέπεται

Ο Νικόλας είναι φιλόλογος σε ένα σχολείο, αλλά κάποιοι γονείς ζητούν την απομάκρυνσή του. Η ζωή του καθηγητή ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς μαθαίνει μια συγκλονιστική αλήθεια και σύντομα η γυναίκα και η κόρη του βρίσκονται στο στόχαστρο μιας και ο κίνδυνος παραμονεύει…

Κάνε ότι κοιμάσαι – Η υπόθσεη της νέας σειράς της ΕΡΤ1

Ο Νικόλας είναι ο αγαπημένος φιλόλογος σε ένα περιθωριακό λύκειο. Κάποια στιγμή, κι ενώ η ζωή του κυλά ήρεμα, μια βίαιη ληστεία σε ένα γειτονικό σπίτι δημιουργεί ένταση στην ήδη κλονισμένη σχέση του με τη σύζυγο και την κόρη του. Η αστυνόμος που έχει αναλάβει τη σειρά των αντίστοιχων ληστειών επιμένει στην υπόθεση αυτή.

Μια μέρα, στο σχολείο που διδάσκει ο άντρας, οι γονείς δύο εφήβων με παραβατική συμπεριφορά ζητούν την απομάκρυνσή του, προσπαθώντας να ελαφρύνουν τους γιους τους από τις αξιόποινες πράξεις τους για την κακοποίηση κάποιου συμμαθητή τους. Ο Νικόλας μοιάζει έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε μέτωπο. Όμως, σύντομα, τα πράγματα στη ζωή του παίρνουν απρόσμενη τροπή. Ο καθηγητής έχει κάνει έρωτα με τη μητέρα ενός αγαπημένου του μαθητή. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει, πριν μάθει ότι οι γονείς αυτού του μαθητή έχουν σκοτωθεί προ πολλού σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Γεμάτος ενοχές αλλά και απορία για την ταυτότητα της γυναίκας με την οποία απάτησε για πρώτη φορά τη σύζυγό του, ο Νικόλας αποφασίζει να το αποσιωπήσει και να κρύψει απ’ όλους την αλήθεια. Δεν θα προλάβει, όμως, να τον βασανίσει για πολύ, επειδή το κακό παραμονεύει ήδη και έχει βάλει στόχο τη γυναίκα και την κόρη του.