Χαιρέτα μου τον Πλάτανο – Παναγής και Κατερίνα θα γίνουν γονείς

Η Σύλβια ερωτεύεται τον Σώτο, ενώ η Βαλέρια πίνει νερό από τη μαγική βρύση και βλέπει με… άλλο μάτι τον παπά. Παράλληλα, η Κατερίνα και ο Παναγής προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως θα γίνουν γονείς!

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο – Νέα επεισόδια

H μέρα της Κατερίνας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Συγκεκριμένα, ο Παναγής φέρνει τον νέο φίλο του στο σπίτι χωρίς να την ειδοποιήσει και εκείνη τον υποδέχεται με αμφίεση ιδιαίτερα… αποκαλυπτική. Από την άλλη, οι κάτοικοι του κοινοβίου έχουν μπει για τα καλά στο μάτι του Χαραλάμπη, που μπορεί μέχρι τώρα να τους κατηγόρησε για πταίσματα, αλλά τώρα πια είναι σίγουρος πως είναι κλέφτες. Παράλληλα, ο Σίμος βρίσκει δύο τεστ εγκυμοσύνης στο κομμωτήριο και η φαντασία του οργιάζει!

Ο νεαρός, λοιπόν, αρχίζει να περιπλανιέται στον Πλάτανο και να διαδίδει πως η Αγγέλα και η Κατερίνα θα γίνουν μαμάδες. Ο Παναγής πετάει από τη χαρά του που θα γίνει μπαμπάς, ενώ η αγαπημένη του ταράζεται! Την ίδια ώρα, η Βαλέρια και η Αγγέλα βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο «Θαυμαζόλ» μιας και τα θαύματα φαίνετ ται να «πουλάνε» πολύ στο χωριό. Κι ενώ το πολύτιμο αβγό συνεχίζει να αγνοείται, ο εγκέφαλος της κλοπής σαστίζει όταν ακούει τη λέξη «Πλάτανος»!

Ο Χαραλάμπης συλλαμβάνει όλο το κοινόβιο Ο Σώτος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την τσάντα που προσπάθησε να κλέψει και την μπουνιά που έριξε στον παπά. Σε δύσκολη θέση, όμως, βρίσκεται και ο Χαραλάμπης, που συλλαμβάνει όλο το κοινόβιο με τη βοήθεια του Κανέλλου, αλλά βρίσκει απέναντί του τη Μάρμω, η οποία τον απειλεί πως θα του ρίξει κατάρα. Παράλληλα, ο Τζώρτζης πίνει κατά λάθος από το νερό της βρύσης και βλέπει τον Κανέλλο με… άλλο μάτι.

Οι ώρες περνούν και η Κα τερίνα βρίσκει τον Πετράν μπροστά της ακόμη μία φορά, αφού ο Παναγής αποφασίζει να τον κρύψει μαζί με τον Σώτο στο σπίτι του Βαγγέλα. Στη συνέχεια, ο Πετράν και ο Σώτος συνεχίζουν την έρευνά τους για το χαμένο αυγό και είναι σίγουροι ότι η τσάντα τους βρίσκεται στα χέρια του Σίμου. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Καλλιόπη είναι ακόμα έξαλλη με τον Χαραλάμπη. Όμως, τελικά, την πληρώνουν ο Ηλίας με τη Φιλιώ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ησυχάσουν λεπτό. Η Αγγέλα, πάλι, συνεχίζει τις δουλειές με τη Βαλέρια και κοντεύει να πείσει όλο το χωριό να δοκιμάσει τα θαυματουργά καλλυντικά της «θαυμαζόλ».

Την επόμενη μέρα, ο Πετράν και ο Σώτος εισβάλλουν στο σπίτι του Χαραλάμπη, την ώρα που η Τούλα μοιράζει τεστ εγκυμοσύνης. Μάλιστα, η κοπέλα είναι σίγουρη πως το θετικό τεστ είναι αυτό της Κατερίνας και η Χρύσα πανηγυρίζει που δεν περιμένει παιδί, το οποίο θα ήταν αγνώστου πατρός. Από την άλλη, η Σύλβια βλέπει όλο και πιο θετικά τον γκουρού Σώτο και απ’ ό,τι φαίνεται φταίει ο έρωτας για ό,τι της συμβαινει.

Οι ώρες περνούν και Σώτος και ο Πετράν εγκλωβίζονται στο σπίτι του Χαραλάμπη, στην προσπάθειά τους να πάρουν στα χέρια τους την πολυπόθητη τσάντα. Η Κατερίνα, πάλι, εγκλωβίζεται κάπου ανάμεσα στο ένστικτο του Παναγή και στα προφητικά όνειρα της Φιλιώς και αρχίζει να χάνει τον εαυτό της. Κι ενώ ο παπάς προσπαθεί να εμποδίσει τη Βαλέρια να πιει νερό από τη μαγική βρύση, εκείνη πίνει για να του σπάσει τα νεύρα και τελικά τρελαίνεται για εκείνον.

Ο άντρας έχει μεταμορφωθεί πια σε αντικείμενο του πόθου στα μάτια της Βαλέριας, η οποία τον κυνηγάει σε όλο το χωριό. Εν τω μεταξύ, ο Χαραλάμπης νομίζει πως έχει άνοια και ο Θύμιος βάζει τα δυνατά του για να του το «επιβεβαιώσει». Από την άλλη, η Καλλιόπη είναι σίγουρη ότι τα αβγά φέρνουν κακή τύχη και αποφασίζει να τα ξεφορτωθεί! Λίγο αργότερα, ο Σώτος βρίζει την τύχη του, αφού ως «σωστός» γκουρού πρέπει να μάθει να χορεύει τον χορό της… γονιμότητας. Παράλληλα, ο Παναγής και η Κατερίνα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως θα γίνουν γονείς, την ώρα που ο Τζώρτζης τούς ζητάει μια μεγάλη χάρη.