Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Χαραλάμπης και Καλλιόπη θέλουν να χωρίσουν!

O «Εγκέφαλος» έχει βάλει σε μπελάδες τον Πετράν με το απειλητικό μήνυμα που του έστειλε κι εκείνος σχεδιάζει… έφοδο στο σπίτι της Φιλιώς για να κλέψει τα πολύτιμα αυγά! Την ίδια ώρα, ο Τζώρτζης κανονίζει το τέλειο ραντεβού με τη Χρύσα και κάνει ψυχολογικό πόλεμο στην Κατερίνα, προκειμένου να τον… χρηματοδοτήσει, ενώ ο παπάς διοργανώνει εξορκισμό… μοναχά για πάρτη του, αφού δεν μπορεί να πάψει να σκέφτεται τη Βαλέρια!

Χαιρετα μου τον Πλάτανο: Καταστροφικό ραντεβού

  • Η Βαλέρια ξανά προς τη δόξα τραβά, αφού έχει νέο σχέδιο, το ίδιο και ο Πετράν, ο οποίος σχεδιάζει να βρει τα άλλα δύο αυγά με τη βοήθεια της Τούλας.
  • Η Κατερίνα προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν είναι έγκυος, αλλά ο Παναγής είναι απαρηγόρητος.
  • Η Σύλβια ετοιμάζεται να γίνει καφετζού, προκαλώντας πολλαπλά «εγκεφαλικά» στον Θύμιο, ενώ ο Χαραλάμπης ετοιμάζεται να συλλάβει τον παπά!

Ο Σώτος βρίσκεται «εγκλωβισμένος» σε ρομαντικό τετ α τετ με τη Σύλβια, που καταφέρνει να ανακαλύψει το μοναδικό κοινό που έχουν οι δυο τους και ζει το όνειρο! Τελικά, ο Πετράν μπαίνει κρυφά στο σπίτι της Φιλιώς, αλλά, για κακή του τύχη, δεν έχουν πέσει όλοι για ύπνο και η τσιρίδα της Καλλιόπης ακούγεται σε όλο το χωριό.

Από την άλλη, η Αγγέλα κάνει το λάθος να μεταβιβάσει τις μετοχές της στη Βαλέρια, ενώ ο Θοδωρής ανοίγει κόντρα με τον μπακάλη. Ο Σώτος αναλαμβάνει να μάθει από την Καλλιόπη τι έκανε με τα αυγά, αλλά δεν του βγαίνει σε καλό… Καταστροφή παθαίνει ο Τζώρτζης, που αντί να πάει τη Χρύσα ραντεβού με ιστιοπλοϊκό, αναγκάζεται να την πάει με μια τρύπια βάρκα.

Ο Ηλίας με τον Θύμιο προσπαθούν να συνεχίσουν τη Μάρμω για τα καμώματα της Σύλβιας, αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να την εκνευρίσουν. Κι ενώ ο Χαραλάμπης αποφασίζει να ζητήσει τα ρέστα από την Καλλιόπη για το καταραμένο αυγό που του δώρισε, ο Σώτος, μέσα στην απελπισία του, αποφασίζει να της κάνει τον… ωραίο και καταλήγει να γίνει η πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα στο ζεύγος Ανανιάδη-Μαργαρίτη!

Η Χρύσα έχει μπλέξει πολύ τα προσωπικά της και δεν ξέρει τι να κάνει. Η Βαλέρια αποχαιρετάει το χωριό με… το δικό της τρόπο και ετοιμάζεται να φύγει μια για πάντα, ενώ την ίδια ώρα ο παπάς είναι απελπισμένος που θα τη χάσει. Η Κατερίνα είναι σίγουρη πως ο Πετράν κάτι κρύβει, το ίδιο και η Σύλβια, η οποία μαζεύει όλους τους κοινοβιακούς για να στριμώξουν τον Σώτο. Το κοινόβιο μετατρέπεται σε… λαϊκό δικαστήριο και τα μέλη του συνεδριάζουν. Οι… υπόδικοι, όμως, καταλήγουν φυγόδικοι, καθώς βρίσκουν τυχαία το ένα από τα αυγά και εγκαταλείπουν το κοινόβιο άρον άρον, για να το πάνε στον «Εγκέφαλο», αλλά όπως αποδεικνύεται είναι ψεύτικο. Η Βαλέρια ζει ένα δράμα, το ίδιο και η Αγγέλα, που έπεσε στην παγίδα της και της πούλησε τις μετοχές της Τρουφέξ.