Άγρια Γη: ο Κωστής δεν θα ξαναπερπατήσει, η Ελπίδα καταρρακώνεται

Άγρια Γη εξελίξεις: Ο Άρης σώζει την Ελπίδα και τον Κωστή από βέβαιο πνιγμό. Όμως η υγεία του αγοριού βρίσκεται σε κίνδυνο. Μάλιστα, έπειτα από μία επέμβαση, ο Στέφανος ενημερώνει την οικογένεια πως ο Κωστής δεν θα ξαναπερπατήσει και η Ελπίδα καταρρακώνεται. Από την άλλη, ο Άρης προχωράει το σχέδιό του και καταφέρνει να πιάσει δουλειά στο κτήμα της Όλγας.

Άγρια Γη: ο Κωστής μένει ανάπηρος

Τη στιγμή που η Όλγα συναντιέται κρυφά με τον Γιώργο, με τον οποίο διατηρεί εξωσυζυγική σχέση, η Ελπίδα και ο Κωστής σώζονται από βέβαιο πνιγμό χάρη στην επέμβαση του Άρη και μεταφέρονται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο Στέφανος, μόλις μαθαίνει για το ατύχημα, σπεύδει ανήσυχος στο πλευρό τους.

Στο νοσοκομείο, γνωρίζει τον Άρη και τον αντιμετωπίζει από την πρώτη στιγμή εχθρικά και με καχυποψία, θεωρώντας ότι έχει ερωτική σχέση με την Ελπίδα. Την ίδια στιγμή, η τελευταία αναρρώνει, ενώ η οικογένεια της Όλγας αγωνιά έντονα για τον Κωστή, που παραμένει με έντονους πόνους στο νοσοκομείο. Ο Άρης, από την άλλη πλευρά, ξεκινάει να βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο εκδίκησης εναντίον της Όλγας, και έρχεται ύστερα από χρόνια πρόσωπο με πρόσωπο μαζί της.

Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος εκβιάζει τον Μιχάλη να τον αφήσει, απειλώντας τον να αποκαλύψει ένα μυστικό του στον Άρη, που δεν θέλει με τίποτα να μαθευτεί. Την ίδια ώρα, η Ρένα, η έμπιστη φίλη της Ελπίδας, τσακώνεται για άλλη μία φορά με τον Λουκά λόγω της εξάρτησής του από το αλκοόλ και ο γάμος τους περνάει κρίση.

Ο Άρης κανονίζει να συναντήσει την Όλγα και πετυχαίνει τον στόχο του να πλησιάσει την οικογένεια, καθώς εκείνη του προσφέρει δουλειά στο κτήμα. Ο νεαρός είναι αποφασισμένος να μείνει για να πάρει την εκδίκησή του και παρά τις αντιρρήσεις του Μιχάλη, νοικιάζει σπίτι στην Άγρια Πλαγιά. Την ίδια στιγμή, η Ελπίδα κινδυνεύει να κατηγορηθεί για εγκληματική αμέλεια για το ατύχημα με τον Κωστή.

Ωστόσο, αυτό που τη νοιάζει περισσότερο απ’ όλα είναι η κατάσταση της υγείας του γιου της και γι’ αυτό δεν φεύγει λεπτό από το πλευρό του. Ο τελευταίος ανακτά τις αισθήσεις του, αλλά οι γιατροί ενημερώνουν την οικογένειά του πως πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση με πιθανότητες επιτυχίας 50%.

Από την άλλη, ο Μιχάλης ζητάει από τον Χρήστο μια έγγραφη ομολογία για τον ρόλο της Όλγάς στην απαγωγή του Νικόλα, με αντάλλαγμα να τον αφήσει ελεύθερο. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Άρης συνεχίζει το σχέδιό του και μπαίνει κρυφά στο σπίτι της Όλγας ψάχνοντας για στοιχεία. Όμως η γυναίκα επιστρέφει απροσδόκητα και διαισθάνεται τον κίνδυνο, καθώς ο Άρης κρύβεται, με την οργή του να την τιμωρήσει να ξεχειλίζει. Οι μέρες περνούν και η ώρα για την εγχείρηση του Κωστή πλησιάζει.

Η αγωνία όλων κορυφώνεται με αποτέλεσμα να επικρατεί ένταση στις σχέσεις τους. Η Όλγα διώχνει την αδελφή της, τη Ρόζα, από το νοσοκομείο, αποδεικνύοντας ότι η κακή σχέση τους δεν βελτιώνεται ούτε στις δύσκολες ώρες. Κι ενώ η Ελπίδα κοντεύει να καταρτ ρεύσει από την αναμονή, ο Γρηγόρης, ο επιστάτης στο κτήμα, καταλαβαίνει πως ο Άρης δεν έχει ιδέα από αγροτικές εργασίες.

Όταν το μαθαίνει η Όλγα, ξεσπάει τα νεύρα της για τον Κωστή στον Άρη, κατηγορώντας τον ότι της είπε ψέματα και τον απολύει. Οι χειρότεροι φόβοι όλων επαληθεύονται, όταν μετά την εγχείρηση ο Στέφανος τους ανακοινώνει ότι ο Κωστής δεν θα μπορεί πλέον να περπατήσει. Η είδηση αυτή καταρρακώνει τους πάντες και ειδικά τη μητέρα του.

Η Ελπίδα είναι σε απόγνωση, νιώθοντας υπεύθυνη για τον σοβαρό τραυματισμό του Κωστή και μοιράζεται τις ενοχές της με τον Άρη, αγνοώντας πως είναι ο παιδικός της φίλος, που δεν έχει πάψει να τον περιμένει. Από την άλλη, ο Μιχάλης πιέζει τον Τσακίρη να δώσει στην Αστυνομία την Όλγα ως ηθική αυτουργό για την απαγωγή του Νικόλα και τον φόνο του Πέτρου Γαλάνη.

Εν τω μεταξύ, η Όλγα, καχύποπτη για τα πραγματικά κίνητρα του Άρη, βάζει τον στενό συνεργάτη της Γιώργο να ερευνήσει το παρελθόν του. Κάποια στιγμή, η Ελπίδα παρεμβαίνει για να δουλέψει ξανά ο Άρης στο κτήμα τους, προκαλώντας την οργή της μητέρας της. Μην έχοντας άλλη επιλογή, η γυναίκα δέχεται, αλλά ξεκαθαρίζει στον Άρη πως δεν τον εμπιστεύεται και ότι θα έχει τα μάτια της κολλημένα πάνω του. Μάλιστα, η φιλική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελπίδα και στον Άρη πυροδοτεί εκ νέου τη ζήλια του Στέφανου.

Οι μέρες περνούν και ο Άρης συνεχίζει να εργάζεται κανονικά στο κτήμα. Παρόλο που η Όλγα έχει τις αμφιβολίες της, ο νεαρός καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μετά και τις πληροφορίες του Γιώργου για το παρελθόν του στον στρατό. Από την άλλη, η υγεία του Κωστή απασχολεί την Ελπίδα και τον Στέφανο με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερη ένταση στην ήδη προβληματική σχέση τους. Το παιδί θεωρεί υπεύθυνη την Ελπίδα για το ατύχημά του και ξεσπάει την πίκρα του πάνω της.

Ωστόσο, η ίδια καταφέρνει να απαλύνει λίγο τον πόνο του. Και σαν να μην έφτανε αυτό το πρόβλημα, η γυναίκα προσπαθεί να καθησυχάσει και τον Στέφανο μιας και η παρουσία του Άρη στο κτήμα τον ενοχλεί έντονα και απαιτεί να τον διώξουν. Την ίδια στιγμή, ο Άρης βρίσκει στο γραφείο της Όλγας ένα σημαντικό για εκείνον αντικείμενο, που ανήκε στον πατέρα του…